Fietstocht Regenboog Ambassadeurs

Wist je dat oudere holebi’s en transgenders, bij opname in een ouderencentrum, terug in de kast kruipen en zwijgen over hun geaardheid, over hun overleden partner. Zelfs de ooit zo strijdkrachtige pioniers van onze holebibeweging!

Help ons hen een stem en een gezicht te geven, door mee te fietsen langs de dienstencentra/woonzorgcentra uit de regio en informatiefolders uit te delen. Een belangrijke stap in onze missie om personeel en bewoners te sensibiliseren en het grote taboe rond (homo) seksualiteit te doorbreken.

Wij willen onze vereniging, de regenboogambassadeurs, bekender en dus zichtbaarder maken bij het grote publiek in Vlaanderen. Met onze versierde fietsen maken we er een gezellige boel van.

Binnen de ouderencentra rust er nog een groot taboe op seksualiteit en nog meer op holebi- en transseksualiteit. Oudere holebi’s en transgenders kruipen bij opname terug in de kast- ze zwijgen over hun geaardheid, over hun overleden partners… Er moeten nog veel inspanningen geleverd worden om personeel en bewoners te informeren en te sensibiliseren.

De REGENBOOGAMBASSADEURS hebben een heel VORMINGSPAKKET ontwikkeld om de bewoners en de medewerkers te sensibiliseren. We gaan deze voorstellen in de verschillende woonzorgcentra en dienstencentra van Deurne.

Als regenboogambassadeurs willen we de holebi-en transgenderouderen een gezicht en een stem geven.

Op dinsdag 19/11/2019 van 10.30u tot 16 uur langs dienstencentra en woonzorgcentra in Deurne.
Na de fietstocht gaan we nog graag even nababbelen met een drankje in de Draak.

Deelname is gratis.

Wanneer: Dinsdag 19 november, van 10.30 tot 16 u
Waar: We vertrekken aan de Draakplaats met onze versierde fietsen om 10u30. We nemen onze picknick mee.
Inschrijven? Is niet nodig, iedereen is welkom.

https://regenboogambassadeurs.be/